Algemene visie

Sjoeboe! VZW is een vereniging die zich bezighoudt met kleuterkampen/ -stages op maat van elke kleuter. Wij streven naar ‘sport’, ‘spel’ en ‘beweging’. We zijn ervan overtuigd dat elke kleuter sport en spel nodig heeft!
Wij zijn momenteel actief in Bredene, op POC De Caproen (Breendonklaan 2a).

Sjoeboe! VZW houdt zich bezig met de motorische ontwikkeling van elke kleuter. Onze VZW vindt het dan ook heel belangrijk om kinderen te laten bewegen. Kinderen moeten het plezier van bewegen en spelen ervaren. Hierbij stimuleert en ondersteunt Sjoeboe! VZW uw kleuter. Door een ruim aanbod aan verschillende activiteiten komt de kleuter in contact met de verschillende domeinen van het spelen.

Alle activiteiten worden door ‘ervaren’ begeleiders gegeven. Alle begeleiders op onze kampen zijn in het bezit van een attest ‘animator in het jeugdwerk’ of volgen een pedagogische opleiding (of gelijkwaardig).

Onze visie!

Kwaliteit: Alle kampen/ stages worden door gebrevetteerde vrijwilligers gegeven (of daaraan gelijkgesteld) waardoor wij de kwaliteit van onze kampen/ stages kunnen garanderen. Onze vrijwilligers worden ook steeds geëvalueerd waardoor wij uw kind(eren) het beste van het beste kunnen geven!

Verbondenheid: Alle kinderen die kamp/ stage volgen bij ons moeten zich welkom voelen in de groep. Daarvoor zorgen wij! We zetten een veilig klimaat voorop waardoor alle kinderen zich betrokken voelen. Welbevinden en betrokkenheid vinden wij dan ook zeer belangrijk! Dat is het basisfundament van onze kamp-/ stagesfeer.

Creativiteit: Zowel onze vrijwilligers als de kinderen zelf kunnen hun creativiteit kwijt tijdens onze kampen/ stages. We werken steeds per thema waardoor we helemaal opgaan in onze rol en de activiteiten die hieraan gekoppeld worden.

Themagericht: Alle kampen worden ingericht volgens een bepaald thema. Wat dat is ervaart u tijdens de nieuwsbrief net voor het kamp begint, een verrassing dus! We zorgen er steeds voor dat onze thema’s aansluiten bij de leef- en interessewereld van de kinderen. Zo krijgen we alle kinderen mee!

Speels karakter: Alles wordt speels aangepakt. Alle activiteiten, tussendoortjes, eetmomenten, … worden op een leuke en plezierige manier aangepakt waardoor de kinderen zich nooit gaan vervelen. Mooi meegenomen, toch?

Educatief: Zoals je hierboven kunt lezen, houden we alles speels. Maar onze kampen worden op een educatieve manier aangebracht. Nee, we gaan de kinderen niet leren tellen of kijken naar de ontwikkeling. Dat is voor school, maar we houden het educatieve wel in ons achterhoofd. Zo gaan we verantwoord om met activiteiten en gaan we niet zomaar ‘iets’ geven om de kinderen bezig te houden, want daarvoor komen de kinderen niet naar ons kamp/ onze stage. We geven ons 200 %. Mooi toch?